הטלפון לא עובד? השאירו פרטים ונחזיר אותו לחיים!

תקלות נפוצות בטלפונים

מה בעמוד זה? לחץ לפתיחת תוכן עניינים

הטלפון הנייד שלנו משמש אותנו בכל שעות היממה, כאשר ישנה תקלה בטלפון הנייד זה מצריך טיפול כמעט מיידי. חלק מן התקלות ניתן לפתור באופן עצמאי וחלק מצריכות איש מקצוע כמו טכנאי טלפונים ולעיתים גם מעבדת סלולר. כאן תוכלו למצוא מידע אודות תקלות נפוצות, איפיון שלהן וחלוקה על פי סוגי מכשירי ודגמים.

סוגי תקלות נפוצות בטלפונים

לא משנה אם מדובר על תקלה נפוצה באייפון, שיואמי, נוקיה או אפילו תקלה נפוצה בטלפון סמסונג, ישנם תקלות שחוזרות על עצמן במרבית המכשירים והן הנפוצות ביותר:

  • הטלפון לא נדלק: שהטלפון לא נדלק לרוב מדובר על 2 מאפייני תקלה או שהסוללה פשוט נגמרה לחלוטין או כפתור ההפעלה לא מגיב.
     
  • הטלפון הנייד לא נטען: בעיות טעינה יכולות להיגרם בגלל מטען לקוי. אך לא רק, לעיתים כל מה שצריך לעשות זה לנקות בזהירות את שקע הטעינה במכשיר והוא חוזר להיטען. כמובן באמצעים יבשים בלבד ובזהירות רבה. פגיעה בשקע הטעינה יכולה לגרום לתקלה גדולה יותר.
     
  • לא שומעים בטלפון: במידה ולא שומעים בטלפון צריך לבדוק על מצב רמקול ועל מצב שהוא באוזן וכן גם אפשר לנסות לחבר אוזניה. אם בכל המקרים הוא לא עובד - ייתכן שזה ברמת ההגדרה של התוכנה. אם הוא לא עובד באחד מן המצבים, ככל הנראה שמהרכיב עצמו כשל ויש להחליפו.
     
  • הסוללה נגמרת מהר: בלאי בסוללה הוא מאוד נפוץ במכשירים הניידים ולרוב זוהי גם הסיבה לתקלה הזו, אך לעיתים גם באמצעות הגדרות, הורדת בהירות וכיבוי אפליקציות הפועלות ברקע, ניתן לשפר את עמידות הסוללה לאורך זמן רב יותר. 
     
  • המצלמה לא עובדת: כאשר המצלמה לא עובדת, לרוב מדובר על תקלה ברכיב שיש להגיע לטכני מעבדה לצורך החלפתו.

וכן הלאה והלאה, לא חסרות תקלות נפוצות בטלפונים הנידיים שלנו, עשינו כמובן בעבורכם את רוב המחקר וניתן למצוא מידע ענקי ומתעדכן על מגוון חברות, מותגים ומכשירים שונים והתקלות הנפוצות בהן.


עברו לאיתור תקלה על פי סוג המכשיר:

האם כדאי לטפל בתקלה לבד?

קודם כל חשוב לנו לציין כי אין לראות במידע המוצג באתר כהמלצה לטפל באופן עצמאי ואנו לא לוקחים אחריות בגין ניסיון טיפול עצמאי שכשל. אנו כאן על מנת לספק לכם את מלוא הידע ולשקף לכם את המקצועיות של טכנאי הסלולר הפועלים עם אתר מובילו. בנוגע לשאלה, אם מדובר בענייני הגדרה פשוטים, כמובן - נכנסים להגדרות ומנסים למצוא את הפתרון על פי ההנחיות. אם זה משהו טכני, לעיתים אפשר לגרום לנזק גדול יותר אשר יעלה לכם יותר כסף במעבדת סלולר. אז אם אין לכם מושג מה אתם עושים - עדיף לא לנסות לבד.